drie afbeeldingen van de finca

Omgeving & Cultuur

Het is een gegeven dat Andalusie rijk aan natuur cultuur is, het is daarom onmogelijk en onoverzichtelijk alles op te sommen, onderstaande is dan ook een selectie.

Directe Omgeving
Finca El Moralejo is gesitueerd tegen een bos van zo'n 25 ha, en maar enkele kilometers verwijderd van het Sierra de las Nieves Park. Op wandelafstand kun je de Rio Grande bezoeken met watervalletjes en het puurste water waar zelfs zeldzame otters gespot worden! Erg verfrissend is een koele duik in het water van de Rio Grande in de zomer, getuigende onze gasten op de foto's hieronder!

een waterval van de Rio Grande in Andalusie

De natuurliefhebbers van zowel flora als fauna komen ruimschoots aan hun trekken, zo groeit alleen in dit gebied de "pinsapo", een soort naaldboom wat een overblijfsel is uit het pleistoceen. Omdat Zuid-Spanje behalve zijn natuurlijke habitat een oversteek naar Afrika voor vogels is, voor vogelaars dus een paradijs.

Link van een van onze "vogelaar" gasten:
http://s276.photobucket.com/albums/kk30/karveel/andalucia

Op ons landgoed worden regelmatig vossen, wilde zwijnen en dassen gespot.

De omliggende authentieke witte Andalusische dorpjes

Landgoed Finca El Moralejo is zo groot (22 ha) dat het twee gemeentes beslaat, het ligt precies op de grens Tolox en Alozaina.

http://www.tolox.es
http://www.alozaina.es

Tolox ligt in het hart van Sierra de las Nieves en de hoogste berg "La Torrecilla" van de provincie Malaga toornt hier het landschap en in de wintermaanden geeft hij "Sierra de las Nieves" eer aan met zijn sneeuwtoppen.

Ieder dorp van Sierra de las Nieves is authentiek, cultureel en historisch. In combinatie met de adembenemende maar bovenal diverse natuur, uniek in de wereld. De gemiddelde populatie van de dorpjes is 3.000 inwoners. Een goede beschrijving van de witte dorpjes en het park vindt U op de link www.sierranieves.com

De "Fiestas de Verano" (zomerfeesten) en culturele tradities zijn legendarisch voor dit gebied, het reflecteert het echte Andalusie waar gastvrijheid en gastronomie befaamd zijn.

De omgeving & cultuur in een straal van 45 minuten rijden.
De stranden van Marbella en vertierparken voor de kinderen in badplaatsen als Torremolinos en Fuengirola zijn fantastische dagtripjes om vanaf Finca El Moralejo te ondernemen. Het draagt bij aan de diversiteit van uw vakantie en uw keert altijd terug naar een steeds schaarser wordend produkt: rust en natuur die Finca el Moralejo herbergt. Wij kennen al die leuke strandplekjes die niet door massatoerisme bezocht worden.

Ronda is een absolute must om te bezoeken tijdens Uw verblijf, op 40 km afstand verbindt de A366 Ronda met Finca El Moralejo. Het landschap verandert iedere 3 km en zonder arrogantie is dit de mooiste weg van heel Europa. De weg is tevens het adres van ons landgoed: A 366 km44-45.
Ronda met zijn beroemde diepe kloof en de fraaie brug Puente Nuevo en de mooie oude binnenstad bekoort iedere gast.

Malaga, geboortestad van Pablo Picasso, staat garant voor een rijk en historisch uitgaansleven, schitterende parken en architectuur en zeker een bezoek waard.

Op ongeveer dezelfde afstand ligt "Fuente de Piedra" waar de grootste flamingo kolonie van Europa broedt, iets wat ons na vertrek uit Bonaire meteen een thuisgevoel gaf. In de lentemaanden interessant om te bezoeken.

Kayaken of een waterfiets huren op een natuurlijke spot is mogelijk in de "embalsas" van Ardales, stuwmeren van het zuiverste water waar het fantastisch zwemmen is en de rotsformaties op een wel heel aparte manier door de natuur gevormd zijn, op de terugweg is El Chorro" een gagarandeerde "wow" factor. Altijd garant voor een onvergetelijke dag voor onze gasten.

Voor de liefhebbers van natuurparken zijn er een scala aan mogelijkheden, ieder park met zijn eigen karakteristieken.

De historische grote steden van Andalusie

Het is niet ongebruikelijk dat onze gasten een nacht elders verblijven, immers indien men alle grote Andalusische steden hemelsbreed een lijn zou trekken is Finca el Moralejo het focuspunt. Granada, Sevilla, Cordoba & Jerez de la Frontera zijn de klassieke stedentrips binnen het culturele Andalusie. Vooral de langverblijf gasten en de overwinteraars profiteren van onze centrale ligging. De overwinteraars kunnen skien in de Sierra Nevada en onze zomergasten maken gebruik om het Alhambra in Granada te bezoeken. We hebben dan ook aantrekkelijke langverblijf en overwinteraar tarieven.

Informeer!